hidratarea bebelusior

Hidratarea corespunzatoare a bebelusilor

Apa este elementul esential pentru o buna functionare a organismului, care are nevoie intre 1 si 4 litri de apa pe zi. Aceasta cantitate de apa depinde insa de temperatura, umiditate si activitatea depusa. Apa are rolul de a sustine impulsurile electrice si de a ne face mai receptivi, mai atenti.

Atunci cand aportul de apa din organism este scazut si suntem deshidratati, vom acumula mai mult stres, vom slabi sistemul imunitar si riscam chiar o afectare a ratei metabolismului care poate duce la obezitate.

Intre 55% si 77% din corpul unui adult este alcatuit din apa, creierul contine circa 70% apa si circa 2% din greutatea unui om. Cerebelul are 50% apa.

hidratarea bebelusior

hidratarea bebelusilor

Pentru ca apa este atat de importanta pentru sanatate si starea de bine, este iportant ca si copii sa consume acest lichid si ca alimentatia lor sa nu se bazeze exclusiv pe consumul de lapte. Copilul alimentate exclusiv la san consumul de apa nu este necesar decat in cazuri extreme in care temperatura este mare sau in caz de diaree sau febra.

Desi laptele ii ofera toti nutrientii pentru a creste mare si sanatos, odata cu etapa diversificarii, organismul acestuia trebuie hidratat cu apa, laptele fiind inlocuit usor in aceasta perioada cu alte preparate precum ceaiurile, supele sau sucurile de fructe.

Constipatia este deasemenea o consecinta a deshidratarii, astfel apa e primordiala dupa ce bebelusul a inceput diversificarea.

Conform specialistilor, cantitatea de apa poate fi masurata prin 1ml de apa la fiecare calorie ingerata de copil. Pentru ca acest calcul si formula in sine sunt greu de aplicat, putem aproxima ca 1 litru de apa este suficient pentru copil in conditii normale.

O simpla analiza a urinei bebelusului poate fi un bun indicator daca acesta este hidratat suficient. Culoarea urinei ar trebui sa fie clara si limpede cand cel mic a baut destula apa.

Daca copilasul refuza sa bea apa, il puteti pacali pregatindu-I supe, sucuri de fructe sau legume si ceaiuri.

Daca nu aveti incredere 100% in provenienta apei sau teama ca aceasta nu este destul de purificata pentru organismul celui mic, puteti evita eventualele riscuri fierband apa si racind-o, astfel apa este curatata de posibilele bacterii si poate fi pastrata pana la 3 zile. Dupa varsta de 6 luni acest procedeu poate fi indepartat, deoarece organismul celui mic ar trebui sa fie suficient de puternic pentru a combate posibilele bacterii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>