jocuri calculator televizor

Jocurile pe calculator si televizorul (I)

David Moore tocmai implinise 18 ani cand a fost dus la politie si interogat in legatura cu un automobil furat.
La inceput a fost cooperativ, dar apoi a smuls arma politistului, a tras in el 2 gloante, a iesit in graba pe coridor, unde a impuscat pe al II-lea politist cu 3 gloante, apoi a tras 5 focuri in al III-lea politist, inainte de a se urca in masina politiei cu care a fugit. Toti trei polististi au murit din cauza gloantelor intrate in cap.
Cand in cele din urma a fost prins, el a declarat: Viata este ca un joc video, o data trebuie oricum sa mori.
De 2 ani sta pe lista condamnatilor la moarte.

jocuri calculator televizor

jocuri calculator televizor

Familia a deschis un proces considerand ca o parte din vina o au realizatorii si vanzatorii unei renumite serii de jocuri video si anume: marele furt de automobile.
Se spune ca David Moore a fost un jucator pasionat si avocatii familiei vor sa convinga tribunalul ca tanarul a invatat sa ucida din acest serial de jocuri, de fapt el a realizat o transpunere in viata reala a scenelor care le-a jucat de atetea ori. Pana ca tribunalul sa se pronunte, asemenea scene zugravesc un tablou lugubru al influentei televizorului si al jocurilor electronice asupra mintii tinerilor.
Numeroase cercetari si studii au stabilit legatura intre violenta transmisa prin mediile electronice si inmultirea actelor de violenta si scaderea standardelor educationale. In acelasi timp se spune ca incepand din anii 1950 cand televizorul a devenit obisnuit in casele oamenilor, coeficientul de inteligenta a crescut si este adevarat, caci coefecientul de inteliganta creste cu 20 de puncte in decursul unei generatii. In acelasi timp insa, alti parametrii educationali scad si in fiecare an auzim aceleasi acuzatii in legatura cu diminuarea interesului de a citi si scaderea standardelor la examene.
Care sunt deci efectele mediilor moderne asupra creierului, in special asupra creiului in dezvoltare al tinerilor? Maresc televizorul si computerul, reteaua indemanarilor noastre mintale si sociale? Sau ne fac stupizi, izolati si agresivi, reducand atentia noastra? Toate acestea in urmatoarele parti ale acestui articol.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>