simptomele-depresiei

Simptome depresie

Cu totii ne simtim uneori tristi, descurajati si fara vointa de a face lucrurile firesti din viata de zi cu zi, este mersul firesc al vietii. Totusi cand putem considera ca avem o depresie? Acest lucru este important de stabilit, ca desi este o actiune tratabila, aparitia ei creste riscul unor noi episoade depresive.
simptomele-depresiei
Un episod depresiv este o perioada scurta de timp in care suntem foarte tristi. Diagnosticul de depresie majora insa, se pune daca pe o durata de 2 saptamani apar 5 sau mai multe din simptomele urmatoare:
-stare de tristete accentuata
-disparitia bucuriei de a face activitati altadata placute
-probleme de somn, fie absenta acestuia si cresterea duratei de somn
-lipsa apetitului sau nevoia de a manca mult
-lipsa de energie
-probleme de concentrare si indecizie
-schimbari in programul zilnic, fie lentoare si somnolenta, fie accelerare a activitatilor cu neliniste
-ganduri negre legate de boala sau chiar de moarte

Acestea de mai sus sunt principalele semne ale depresiei. Ele sunt prezente aproape tot timpul zilei, in fiecare zi. In plus aceste simptome cauzeaza ingrijorari si dificultati in aproape toate segmentele vietii. Emotiile acestea negative nu pot fi insa legate de o afectiune fizica organica sau de o intamplare dramatica din viata, cum ar fi de exemplu un accident sau un deces. Pentru multi oameni din anturajul persoanei care sufera, aceste ingrijorari sunt fara motiv.

In cazul in care suferiti de depresie, cea mai buna atitudine ar fi sa descoperiti la timp aparitia acestor simptome si sa va adresati unui psiholog sau unui medic psihiatru.

Depresia are pe de o parte un tratament medicamentos care restabileste echilibrul, iar pe de alta parte poate fi ameliorata si tinuta sub control prin psihoterapie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>