Puiul tau este deja maricel iar curiozitatea lui pare sa nu aiba limite. Insa tu, draga mamica, trebuie sa fii foarte atenta deoarece micutul este tentat sa bage in gurita orice obiect, existand pericolul sa se inece.
Daca este pus pe canapea sau in patutul lui cu unul din gratarelele de lemn coborate, pe masa sau in orice alt loc de unde se poate rostogoli si cadea, stai cu ochii pe el.bebelus
Jucariile sunt printre cele mai gustate obiecte din jurul copilului. Inainte de a-i cumpara o papusa sau o masinuta, citeste cu atentie pe ambalaj care este varsta minima a copilului care poate primi aceasta jucarie. Daca nu scrie si daca personalul din magazin nu este de niciun ajutor, iti dam noi niste indicii pe care trebuie sa le cauti. La o papusa, incearca sa identifici orice piesa mobila sau usor detasabila: funditele din par, ochii, nasul, gura, capul cu totul, sortulete, bluzite, nasturi, maini, picioare daca este o papusa de talie mica, pantofiori, sosetele. La o masinuta, rotile sau macar cauciucurile, atrag ca niste acadele. Usitele mobile, geamurile de plastic, sunt primele care sar cand masina este trantita sau scapata pe jos. Volan, oglinzi, antene, scaune, toate par tentante.
Atentie si la alimente. In functie de varsta, copilului mic ii sunt interzise o serie de alimente, multe dintre ele fiind indepartate din dieta micutului datorita efectului lor alergizant. Celelalte alimente cad in disgratie din cauza riscului de a ineca sugarul si copilul mic.

O lista sumara include:

  • Alunele au si risc alergizant dar sunt si periculoase si pentru ca cel mic se poate ineca. Atat alunele cat si untul de alune nu sunt recomnadate copiilor sub trei ani.
  • Nucile intregi. Prezinta risc de inecare, trebuie servite doar pisate.
  • Morcovii intregi, cruzi, de asemenea pot fi periculosi datorita riscului de inecare. Da-i prin razatoare sau coace-i.
    Boabe de struguri intregi. Inainte de a-i da copilului, taie-i in doua sau in patru, in functie de marimea boabei.
  • Floricelele de porumb. Sunt foarte atractive pentru copii dar in acelasi timp si foarte periculoase. Trebuie evitate, cel putin  pana dupa 2 ani.
  • Bomboane, acadele, fursecuri mai tari, pot produce inecare si trebuie evitate.
  • Orice obiect care are diametrul mai mic de doi,trei centimetri, este considerat a prezenta un pericol potential de inecare.
  • Nasturi, baterii de ceas, monede, ace de siguranta, inele si lista poate continua la nesfarsit.

Invata-l semnificatia cuvintelor „nu pune mana”, pentru ca prima lectie de protectie a muncii din viata, este „nu”.